2014-05-01
12:21:11

1 Maj

Så var det maj månad! Äntligen! :)

 

Japp, maj är den absolut bästa månaden på hela året! Så tycker jag av den enkla anledningen att jag firar min födelsedag och att våren blommar ut mer och mer och värmen och sommaren är inte långt borta. :)

 

Meeeen…Just iår blev det lite mer kyligare valborgsmässoafton och 1 maj.

Det SNÖADE ju för sjutton!!

Alla var förberredda på snöblandat regn, alltså inget som skulle ligga kvar på marken. Men det blev lite mer än så. Det både blåste och snöade så när det var dags att lunka hemåt för natten så pulsade man i nära 5 cm snö… med gymnastiksskor på fötterna… UNDERBART!

 

För att backa bandet lite så blev det valborgsfirande nere vid Sommarstugan tillsammans med släkt och familj. :)

9 personer inkl mig själv närmare bestämt. Alltså inte hela släkten men en del av den.

Ljudnivån blev, som nästan alltid, ganska så hög fast vi bara var 9 pers. ;)

Att då sitta som blind och hörselskadad mitt i havet av prat, skratt och stoj är inte det enklaste. Men jag tycker det är kul ändå, det ger mig positiv energi att träffa människor jag håller av och som ändå gör sitt bästa för att jag ska hänga med så bra som möjligt. :)

 

Det blev ingen vårbrasa för oss att se igår. Med tanke på det skittråkiga slaskiga vädret ute så lockade det inte direkt till en promenad ner till stranden. Så det blev god mat och dryck, massor av skratt och härligt umgänge istället inomhus i värmen. :)

 

Måste säga att det är rätt så spännande ändå att äta tillsammans med släkten när man nu inte längre ser. Man får frågan från alla håll om vad man vill dricka till exempel. Sen hinner man bara nicka innan man har en tre fyra glas framför sig. Vin i det ena, vatten i det andra, snaps i det tredje och.. ja.. vad det nu var för något i det fjärde… :p

Maten är lite enklare. Någon syntolkar vad som finns och så får man säga ”ja” eller ”nej” och sen vid bordet så får jag allt eskrivet med hjälp av klockan.
”Klockan ett har du köttet, klockan två till halv sex ligger salladen och kanske från sisådär sju till fem i halv elva ligger potatisen”.. ;) Funkar sskitbra!

Sen är det bara att haffa gaffel och kniv och hugga in.

 

Efter kanske 5 timmars firande följde jag med mamma tillbaka till vår stuga. Allt ljud hade gett mig en lätt huvudvärk så det var skönt att komma ut lite i friska luften och tystnaden.

Ett minus då att det låg snö på backen och att det redan skapats vattenpölar så mina skor blev som disktrasor… supertjoho!

 

Idag är det då torsdag, röd dag och ny månad.

Jag känner mig rätt så seg och trögstartad i hjärnkontoret just nu men jag gör ändå ett försök till att blogga lite och fia annat som behövs göras på datorn.

Sen har jag planer på att riva ut allt här i mitt rum och göra om men det tror jag inte att jag får för mina föräldrar då det ändå är dom som äger stugan :p

Med en 120 säng, en byrå och garderob i ett pyttelitet rum så finns det inte så många valmöjligheter ändå heller så jag kanske bara nöjer mig med att rensa ur gamla kläder och omorganiserar lite.

Jag försöker egentligen ordna så i hela stugan att var sak ska ha sin plats, så att ALLA hittar det och vet var det är.

Men det är lättare sagt än gjort när vi ibland blir fem personer som sover här.

Bara tandkrämen är svår att kämpa för för at den ska få behålla sin plats. Nästa gång man kommer kan man lika gärna ta tvålen eller varför inte tomma luften där man vet att den stod senast.

 

Njae, det är nog en evig kamp som jag får ha mot min familj. ;)

 

Så, nu ska jag fixa en mugg te åt min krassliga hals.. bara jag nu hittar vart teet står och inte tar något annat läskigt pulver som kan vara kaffe, choklad, kryddor, mjöl eller varför också inte råttgift som ligger lite här och var sen vi haft ”inbrott” tidigare.

 

Alltid ika spännande :)