2014-01-04
21:17:08

Nytt år, en rolig, slö, långsam men bra dag!

 TVÅTUSENFJORTON ÄR HÄR!!


Det är nästan kusligt att tiden ska gå så fort!
På nyårsafton sa Pappa till mig: ”Ja, nu är det en kvart kvar av 2013! Några sista ord?” Så man slänger ur sig några sista ord om året, skålar, gör botten upp och säger sen ”Gott Nytt År!” ;)

Nyårsafton firade jag tillsammans med familjen i sommarstugan. Det var riktigt mysigt! Till och med solen sken, det var ju fint att ta farväl av året så. Typ nu har det regnat i nästan 1½ vecka, nu visar jag mig och säger hejdå och kanske dyker upp om två, tre veckor igen! Och det är nästan som att det var just det den sa. Dessa 4 dagar har ju varit gråa, mörka, trista, regniga och rent ut sagt BLÄ!
Man reagerar ju starkt på vädret vissa dagar. Blir allmänt slö, lat och har absolut noll motivation.

Nyårsdagen vaknade jag med huvudvärk och fast jag sovit 7 timmar var jag ändå trött. Jag säger inte att jag var fyllsjuk. Jag brukar inte bli det så farligt. Vid de få tillfällen jag varit full har jag vaknat dagen efter med lätt huvudvärk, varit allmänt slö och spenderat dagen antingen i sängen eller i soffan. Så, ja kanske var fyllsjuk då, på mitt eget sätt. ;) Så länge jag inte behöver köra huvudet i toaletten, vara ”allergisk” mot dagsljus och sova hela dagen så räknar jag inte mig själv direkt till kategorin ”baksmälla”. :p

Idag, lördag, var vädret lika underbart grått, trist, skitigt och mörkt. Jag har försökt vara lite effektiv och avklarat tvätten och likaså disken. Sen har jag bara latat och lyssnat på bok mest hela dagen.
Eftersom det är lördag idag så löste jag melodikrysset tillsammans med Mormor. :) Vi är ett rätt bra team, om jag ska skryta lite. :p Hon kan de äldre artisterna och låtarna jag inte kan, likaså musikaler som inte alls är min grej. Sen kan ja de nyare, nygamla och de flesta grupper. Melodifestivalen har jag också märkt att jag är en baddare på. Även fast jag aldrig röstat eller prioriterat programmet så sitter det mesta ändå. :)
Precis innan jag gick över till Mormor så ringer min telefon. Det är Pappa som slutat jobbet och ville tacka för massagen han fick igår. Han vet att lördagar kl 10 är det melodikryss så idag skulle han utmana mig och Mormor. Sagt och gjort. Krysset började och redan under första låten ringer min telfon igen, jag hinner säga ”Ja?” sen nästan skriker han ut svaret han listat ut och sen någon sekund efteråt lägger han på?.. eh?! Ja, det är min Pappa det, när han är glad, retlig och vet att han gör mig sur och tävlingsinriktad. :p
Under hela timmen håller vi på så, jag ringer honom, han ringer mig. Men jag vet inte vem som vann så det fick bli oavgjort!
Tror det bästa var då en instrumental version av ”Till Havs” spelades upp och han ringde nästan på fläcken och visste svaret. När jag frågade hur han visste det så berättar han ett minne från barndomen om hur en granne vid deras sommarstuga oftade tittade för djupt i flaskan, blev full och gick ut på sin altan och började sjunga/skrika/vråla just den låten. Ja.. så kan man ju också tänka. ^^

Resten av dagen har jag bara slöat, eller bara varit, som är så himla skönt ibland. :)
Jag har börjat lyssna på böcker på engelska. En kul grej jag tänkte texta. Och det funkar rätt så bra! Bortsett kanske att britter läser väldigt fort och är det också en ljudbok så brukar det vara mer inlevelse. Alltså, vid vissa tillfällen så blir det bara blablablablablablablablablablablabbla och jag bara.. ”VA?!” :p Det låter inte vettigt för fem öre. Jag antar att jag får öva lite mer, lyssna, lyssna och lyssna så kanske att jag hänger med i svängarna. :)

 

Jag ska leta upp en annan bra bok och hämta hem så har jag något kul för mig resten av kvällen också. Det vill säga om jag inte istället letar upp en bra film att se. :)
Tjing på er!